17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Perioada de autorecenzare se apropie de final. Aproape 130.000 de chestionare completate până acum

- Advertisement -

Direcția Regională de Statistică Olt anunță populația că 15 mai 2022 este ziua în care se încheie perioada de autorecenzare, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor, runda 2021. În cele 49 de zile de recensământ de până acum, în județ s-au completat aproape 130.000 de chestionare, însă numărul lor nu reprezintă persoanele recenzate, având în vedere că o parte din acestea cuprind doar date legate de locuințele secundare neocupate.  

Municipiile Slatina, Caracal și orașul Balș rămân în topul autorecenzării.

„În primele 49 de zile de recensământ, respectiv în perioada 14 martie – 1 mai, la nivelul județului Olt cu fost completate un număr de 127.426  chestionare. În topul autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află municipiul Slatina – 23.087, urmat de municipiul Caracal – 9.209 și orașul Balș – 7.740, iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale autoînregistrării sunt în localitățile Sâmburești, Topana, Șopârlița, Grădinile, Optași Măgura și Piatra-Olt”, a transmis Bogdan Tufeanu, purtătorul de cuvânt al DRS Olt.

Autorecenzarea se poate realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau PC.

„Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa: www.recensamantromania.ro și se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de email indicată la preînregistrare. Salariații care se autorecenzează în perioada 14 martie – 15 mai primesc o zi liberă, indiferent dacă se recenzează singuri sau cu ajutorul unui recenzor din cadrul spațiilor special amenajate ce către primării”, mai arată reprezentantul Direcției de Statistică.

Cetățenii care nu se autorecenzează în această etapă vor primi vizita unui recenzor în etapa următoare, cea a colectării datelor prin interviuri față în față, respectiv în perioada 16 mai – 17 iulie 2022. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro, site pe care se găsește platforma de autorecenzare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți