2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii marchează Săptămâna Prevenirii Criminalității prin desfășurarea mai multor activități în rândul oltenilor

- Advertisement -

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt organizează, săptămâna aceasta, cea de-a XVI-a ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, primele manifestări fiind organizate luni, 23 mai, în mai multe unități de învățământ din județ, dar și la centrul de echitație din comuna Bobicești.

Polițiștii CAPC Olt și ai structurilor de ordine publică și siguranță școlară au desfășurat activităţi în unităţile de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, pentru prevenirea discriminării.

La una dintre ele au participat copiii de la școala din Bobicești.

„Ca exemplu, elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Bobicești au participat la un eveniment organizat de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu centrul de echitație din localitate, cu scopul de a transmite mesaje concrete de informare cu privire la cauzele şi consecinţele acestora, precum şi îndemnul de a nu rămâne în pasivitate şi de a lua atitudine, în vederea prevenirii oricărei forme de discriminare”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Pentru ziua de marți, 24 mai, polițiștii au programat desfășurarea unor acțiuni pentru prevenirea violenței domestice, avându-se ca scop promovarea programelor și campaniilor de prevenire a violenței domestice reprezentând orice agresiune fizică, psihică, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii. Totodată, în Parcul Tineretului Slatina, vor fi desfășurate activități artistice cu copiii care activează la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina și membri ai unei școli de dans, dar și un cros cu premii la care vor participa elevi ai școlilor gimnaziale slătinene, ocazie cu care vor fi transmise mesaje concrete de informare, cu privire la cauzele şi consecinţele acestora, precum şi îndemnul de a nu rămâne în pasivitate şi de a lua atitudine, conform legislaţiei în vigoare.

Acțiunile polițiștilor ajung miercuri și la Caracal.

„În data de 25 mai vor fi desfășurate activități privind prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori, în municipiul Caracal, de polițiștii din cadrul CAPC, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Dolj, cu sprijinul Teatrului Național Caracal. Joi, 26 mai, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară vor desfășura ample activități stradale, privind prevenirea siguranței în mediul on-line, cu accent pe locațiile unde se află spații comerciale, piețe, zone de agrement, instituții de învățământ. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative privind siguranța în mediul on-line”, a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

Joi, 27 mai, este ultima zi din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, polițiștii derulând acţiuni ample de informare a cetăţenilor privind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și privind siguranța rutieră.

Pe parcursul acestei zile, polițiștii CAPC, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier vor desfășura activități informativ preventive în mijloacele de transport în comun, iar în mijloacele de transport public local ale operatorului autorizat să funcționeze în municipiului Slatina, vor rula mesaje video cu caracter preventiv-educativ. Totodată, poliţiştii vor purta discuţii cu cetăţenii,  prezentând  modalităţile de prevenire a furturilor, cu  accent pe măsurile de siguranţă a  gospodăriilor.

Vor mai fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente, activități informativ-preventive vizând legislația rutieră, iar împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt vor fi desfășurate activități de conștientizare a pericolelor la care se expun șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți