9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comunicat de presă

- Advertisement -

Prin prezenta SC CORAL IMPEX SRL, avand punct de lucru deschis in Municipiul Slatina, str. Libertatii, nr. 11, bl. GA8B, sc. A, ap. 4, va aduce la cunostinta ca in perioada 29 Mai-15 Iunie 2022 se vor executa tratamente fitosanitare si servicii de dezinsectie pe domeniul public al Municipiului Slatina, in baza contractului de concesiune nr. 11302/25.08.2010 incheiat cu Consiliul Local al Municipiului Slatina – Directia Administrare Patrimoniu  privind serviciile de deratizare, dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare.

Produsele utilizate pentru tratamente fitosanitare sunt:

  • Score 250 EC, avand substanta activa DIFENOCONAZOL 250 G/L, fungicid;
  • Vertimec EC, avand substanta activa ABAMECTIN 18 G/L, insecticid;

Produsele utilizate pentru tratamentele de dezinsectie – combatere a tantarilor sunt:

  • Cymina Plus, folosit pentru combaterea insectelor adulte, avand substanta activa piperonil butoxid si cipermetrina;
  • VECTOBAC WG, insecticid pentru combaterea larvelor, avand substanta activa bacillus thuringiensis;      

Produsele menţionate sunt avizate de catre Comisia de Omologare a Ministerului Agriculturii pentru tratamente fitosanitare şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Actiunile de tratamente fitosanitare sunt realizate de catre Consiliul Local al Municipiului Slatina – Directia Administrare Patrimoniu prin SC CORAL IMPEX SRL, cu utilaje portabile si autopurtate, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsecţie, dezinfectie si tratamente fitosanitare în municipiul Slatina.

Pentru ca activitatea de dezinsectie sa fie eficienta, aceasta trebuie efectuata in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public cat si privat.

In acest sens, facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii pe domeniul public.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a tratamentelor fitosanitare va fi prelungită.

Rugam detinatorii de familii de albine ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii acestora, in caz contrar Consiliul Local al Municipiului Slatina – Directia Administrare  Patrimoniu si SC CORAL IMPEX SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

Director General, Alexandru Badea

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți