19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

S-a redeschis Piața Producătorilor Olteni din parcarea CJ Olt. Slătinenii pot cumpăra legume, fructe și flori

- Advertisement -

După ce anul trecut a funcționat doar câteva luni, în toamnă, din anul 2022 Piața Producătorilor Olteni, organizată de Consiliul Județean Olt, cu sprijinul Asociației Tinerilor Fermieri Olt, va avea porțile deschise din luna mai și până în luna noiembrie. Sâmbătă, 28 mai, aceasta s-a redeschis în parcarea CJ Olt, unde va funcționa odată pe săptămână, sâmbăta, în intervalul orar 08:00 – 16:00, la eveniment fiind prezente mai multe autorități județene și locale.

Dintre acestea îi enumerăm pe Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinți ai aceleiași instituții, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, Alexandru Berechet, viceprimar al Slatinei, deputații PSD de Olt Marius Iancu, Emil Albotă, Cătălin Grecu și Florin Barbu, precum și Emil Marinescu, președintele seniorilor social democați din județ, și Corina Sulger, președintele femeilor PSD-iste din Olt.

De anul acesta, în piața volantă din parcarea CJ Olt, un proiect ce a fost preluat de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și deputat PSD de Olt, și implementat deja în mai marile orașe și din alte județe ale României, se găsesc și alte produse pe lângă tradiționalele legume, fructe, miere și produse lactate.

Sursă foto: Facebook – Grup Slatina Noastră

În Piața Producătorilor Olteni se vor putea cumpăra de acum încolo și flori, acest lucru fiind aprobat de aleșii județului în ședința ordinară de miercuri, 25 mai, a CJ, la fel cum s-a aprobat și organizarea acesteia pe o perioadă mai îndelungată.

„S-a hotărât extinderea gamei de produse comercializate. Astfel, pe lângă fructe și legume, slătinenii (și nu doar ei n.r.) interesați de produsele producătorilor locali, pot achiziționa și flori la prețuri accesibile”, au arătat autoritățile județene.

Demersul privind funcționarea pieței volante în parcarea CJ Olt, sâmbătă de sâmbătă, a fost inițiat anul trecut de Marius Oprescu, președintele forului județean, și continuat anul acesta pentru susținerea, cu puncte de desfacere, a producătorilor locali, dar și pentru promovarea produselor autohtone.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți