2.3 C
Slatina
sâmbătă,9 decembrie,2023

Ultimele Articole

Sediul Primăriei Brebeni, renovat integrat și consolidat printr-un proiect depus pe PNRR. Investiția se ridică la peste 2,6 milioane lei

- Advertisement -

S-au semnat primele șapte contracte din România, finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu o valoare de peste 92 milioane de lei, iar unul dintre ele vizează renovarea integrată și consolidarea sediului primăriei din comuna olteană Brebeni, investiția care se ridică la 2.676.339,86 lei.

Contractele au fost semnate de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența lui Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, acestea fiind încheiate de autoritățile publice locale și MDLPA, vizând renovarea integrată a mai multor clădiri, printre care și cea a Primăriei Brebeni. La evenimentul ce a avut loc la Guvernul României a fost prezent chiar Marian Ivan, primarul comunei oltene.

„Am invitat la Palatul Victoria reprezentanți ai autorităților din teritoriu să semneze, împreună cu domnul ministru Cseke, finanțarea proiectelor de creștere a eficienței energetice pentru obiective publice locale. Este semnalul susținerii pe care Guvernul României o acordă comunităților locale, aflate cel mai aproape de cetățeni. Avem nevoie de un parteneriat strâns pentru ca resursele europene să ajungă la comunități, la români. Felicit primăriile și consiliile județene care au semnat, azi, șapte proiecte care vor primi finanțare de peste 92 de milioane de lei. Însă, asemenea lor, alte 1.430 de proiecte din toată țara vor avea la dispoziție peste 2,4 miliarde de euro, din PNRR și din surse naționale, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe și a școlilor, unităților sanitare și clădirilor publice din toată țara”, a declarat premierul Ciucă.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a spus că s-a ajuns la semnarea contractelor într-un timp record: „De la punerea în transparență a ghidului solicitantului, acum mai puțin de patru luni, am ajuns, într-un timp record, la semnarea contractelor. Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a pus la dispoziția autorităților locale proceduri transparente și o platformă digitală pentru depunerea cererilor de finanțare, care au asigurat o procedură expeditivă. Felicit autoritățile locale pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. În curând, vom vedea primele clădiri care intră în renovare”.

Pe lângă  renovarea integrată și consolidarea sediului Primăriei Brebeni au mai fost semnate contracte de finanțare pentru investiții ce se vor realiza în comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, comuna Chichiș, județul Covasna, comuna Bârca, județul Dolj, municipiul Fălticeni, județul Suceava, Bacău și Satu Mare (sediul administrativ al Consiliului Județean).

Ministrul Attila a mai amintit că în perioada 1 aprilie – 30 mai au fost depuse peste 1.437 de cereri de finanțare, iar fondul total de peste 2 miliarde de euro a fost accesat integral și depășit.

„După cum este cunoscut, prin Componenta C5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranței seismice și la incendiu a 4.333 blocuri de locuințe și clădiri publice. Ministerul asigură și o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanțării europene. Termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare este 31 iulie 2022”, mai precizează reprezentanții MDLPA.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți