27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Directorii de la școlile din Valea Mare și Călui, demiși după ce au dat alte subiecte elevilor la prima probă scrisă a Evaluării Naționale

- Advertisement -

Au fost semnalate unele nereguli la prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională de marți, respectiv cea de Limba și literatura română, la mai multe școli gimnaziale din județul Olt. La unitățile de învățământ din comunele Valea Mare și Călui au fost 38 de elevi care au primit alte subiecte, respectiv cele pentru minorități, greșeala nefiind observată la tim, iar lucrările de examen nu s-au mai putut schimba. De aceea, directorii acestor școli au fost demiși de Inspectoratul Școlar.

„La centrele de examen Călui și Valea Mare, Comisia Județeană a constatat faptul că 38 de elevi au primit alte subiecte, pe cele pentru secția cu predare în Limba maghiară. În cazul celor doi directori, demisiile au fost transmise la Ministerul Educației. Lucrările se vor corecta după baremul specific, copiii intrând la proba scrisă de Matematică”, a declarat Iustina Marica, inspectorul școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Joi, 16 iunie, are loc proba scrisă la Matematică a Evaluării Naționale.

În Olt sunt 3.059 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care s-au înscris pentru a susține acest examen, care în județ se desfășoară în 75 de centre. Totodaă, avem și un centru de evaluare a lucrărilor venite din alte județe, acesta fiind la Școala Gimnazială nr. 1 Slatina. Marți, la proba de română, au fost 341 de candidați absenți.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen, dar și pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, arată ISJ Olt.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

 

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți