Ce spune președintele CJ Olt despre proiectele depuse de autoritățile din județ prin PNRR și Programul „Anghel Saligny”

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat luni, 20 iunie, la finalul ședinței extraordinare desfășurată în Sala Europa a instituției administrative, că vrea ca proiectele depuse prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie rapid începute, ținând cont că, potrivit legii, până la sfârșitul anului viitor trebuie semnate contractele de execuție. Președintele forului județean a mai spus că și proiectele depuse de primarii din județ pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” ar trebui să prindă contur, mai ales cele care au devenit eligibile pentru rețeaua de canalizare, inclusiv pentru unitățile administrativ teritoriale care au populația mai mică de două mii de persoane.

„Sperăm ca PNRR să fie operabil, în ceea ce ne privește, am depus niște proiecte, pe anvelopare, sunt cinci proiecte. Până acum lucrurile nu s-au mișcat, le-am depus, s-a închis sesiunea și atât. Nu ne-au spus nimic. Termenul este foarte strâns, acolo sunt indicatori importanți. Până la finalul anului 2023 trebuie să ai contractul de execuție semnat, asta înseamnă că specialiștii de la Fonduri Europene să ne dea răspunsul pe cele cinci proiecte, dacă sunt eligibile, noi să le scoatem pe toate la licitație și să finalizăm cu tot cu contestații, să semnăm contractul până la finalul anului viitor”, a declarat Marius Oprescu.

Despre Programul „Anghel Saligny”, președintele CJ Olt vrea ca totul să meargă și mai repede, după clarificarea mai multor aspecte. Primarii localităților din Olt care au depus proiecte prin acest program național de investiții ar urma să afle în într-o lună dacă acestea sunt eligibile.

„Termenul este la fel de strâns pe <<Anghel Saligny>>, în perioada următoare, în maximum o lună, lista cu localitățile din județul Olt va fi publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării. În cadrul Coaliției, nu s-au înțeles de la început pe indicatorii după care se alocă sumele către județe, ele au suferit modificări de-a lungul timpului. Trei partide, fiecare încearcă să stabilească indicatorii după cum îi convine mai bine. S-au finalizat aceste lucruri, în cadrul ministerului au avut loc niște modificări, în sensul că s-au pus limite superioare, astfel încât să nu treacă proiecte foarte mari, ca să ajungă banii pentru cât mai multe localități. UAT-urile sub 2.000 de locuitori sunt și ele eligibile pentru canalizare. În perioada următoare, au început evaluările, vedem exact cum se încadrează fiecare localitate și în cel mult o lună va fi lista finală”, a subliniat președintele forului județean.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<