15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Niciun liceean din Olt eliminat de la ultima probă scrisă a sesiunii din vară a BAC-ului

- Advertisement -

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022, a continuat miercuri, 22 iunie, cu ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării. Din cei puțin peste 2.400 de elevi de la clasele a XII-a și a XIII-a, din promoția curentă, dar și din cele anterioare, care s-au înscris pentru a susține probele examenului maturității, la această probă au fost 2.253 de înscriși. Dintre ei, 67 au absentat din diverse motive. De această dată niciun elev nu a mai fost eliminat din examen.

Însă, la celelalte două probe scrise de până acum, limba și literatura română și cea obligatorie a profilului – matematică sau istorie, au fost trei tentative de fraudă. Două la centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia și una la Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, doi liceeni fiind prinși de profesorii supraveghetori de la clasă cu fițuici – română și istorie, iar unul cu telefonul mobil – română.

Acum, aceștia nu mai pot susține ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat și nici la viitoarele două sesiuni ale acestuia. Așadar, abia la sesiunea din toamna anului 2023 se pot reînscrie pentru a da BAC-ul.

În Olt, Bacalaureatul de vară se desfășoară în zece centre de examen, iar în județ sunt și trei centre de evaluare a lucrărilor venite din alte județe ale țării.

Afișarea primelor rezultate este pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie, după ce în perioada 28 – 30 iunie contestațiile depuse vor fi rezolvate.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape, respectiv condiții: recunoașterea, echivalarea, susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea; media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie cel puțin 6.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți