19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Peste 61.000 de persoane din județ, recenzate prin interviuri față în față

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Regionale de Statistică Olt au venit cu noi informații legate de recensământul populației și locuințelor, pe lângă datele strânse în urma perioadei de autorecenzare venind și cu cele din urma realizării primelor interviuri față în față de recenzorii din județ. Peste 61.000 de persoane au fost recenzate de la începutul lunii iunie, când a debutat etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele celor care nu s-au autorecenzat.    

Potrivit statisticienilor olteni, în perioada de autorecenzare, derulată între 14 martie și 27 mai, în județul Olt s-au înregistrat în total 207.510 de chestionare, dintre care 174.859 de chestionare valide la nivel de persoană, ceea ce reprezintă 46,3% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021. Diferența este reprezentată de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete.

În luna iunie 2022 a debutat etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele persoanelor care nu s-au autorecenzat. Vizate sunt și gospodăriile celor care nu au completat corect chestionarele la autorecenzare, iar până acum au fost recenzați peste 61.000 de olteni.

„Sunt vizitate și gospodăriile populației care nu au completat corect chestionarele la autorecenzare. Se colectează date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (la 1 decembrie 2021 locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Astfel, la sfârșitul zilei de 21 iunie 2022, erau recenzate prin interviuri față în față un număr de 61.434 persoane, respectiv 30,3% din persoanele rămase de recenzat pentru acestă etapă. În total, 62,6% din populația țintă estimată a județului Olt este recenzată prin una din cele două modalități de recenzare: autorecenzare sau prin interviuri față-în-față”, arată DRS Olt.

Potrivit sursei citate, în activitatea de teren sunt implicați 418 recenzori, aceștia fiind ușor de identificat în baza legitimației emise de unitatea administrativ-teritorială, iar etapa de recenzare pe teren se va finaliza în data de 17 iulie 2022.

„Rugăm populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare pentru politicile publice naționale și locale, în domeniul economic și social. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro”, mai precizează statisticienii olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți