22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 200 de persoane au primit anul acesta îngrijiri medicale la domiciliu. CAS Olt a încheiat contracte cu cinci furnizori

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt transmite că a încheiat contracte cu cinci furnizori care se ocupă de acordarea serviciilor de îngrijiri medicale la domicilu. Bugetul alocat instituției pentru acordarea de astfel de servicii a fost de 748.000 lei în 2022, iar de la începutul anului beneficiari au fost peste 200 de asigurați, respectiv 218.

„Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de ploscă, bazinet, condom urinar, mijloc ajutător pentru absorbția urinei, măsurarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor vasculare ale membrelor inferioare/escarelor de decubit, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicațiilor pulmonare – posturi drenaj bronșic, tapotaj și îngrijirea escarelor multiple”, declară reprezentanții CAS Olt.

Potrivit sursei citate, oltenii care au dreptul la îngrijiri medicale la domiciliu sunt persoanele asigurate ce suferă de afecţiuni acute sau cronice şi au o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri: „Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie şi de către medicii de specialitate din spitale la externarea asiguraţilor, medici aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate”.

Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape – episoade de îngrijire. „Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile de îngrijiri, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea”, mai arată CAS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți