12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Rampele de gunoi dintre blocuri, înlocuite cu „insule ecologice” la Caracal. Proiectul se ridică la aproape 3 milioane de euro

- Advertisement -

Dezvoltarea și modernizarea fondului locativ, precum și confortul cetățeanului, reprezintă priorități actualei administrații publice locale din Caracal, iar acest lucru este posibil prin mai multe proiecte, care la ora actuală sunt în diverse stadii de implementare. Iar printre aceste investiții noi este și înlocuirea rampelor de gunoi existente între blocurile din municipiu cu „insule ecologice”, valoarea acestui proiect ridicându-se la aproximativ 3 milioane de euro.

Însă, municipalitatea caracaleană nu se oprește doar la acest proiect de anvergură și, potrivit primarului Ion Doldurea, în plan mai sunt și alte investiții precum un bloc nou de locuințe sociale – 3,2 milioane de euro; reabilitarea termică a 44 de blocuri – 9,7 miliaone de euro și reparații la clădiri publice – 3,4 milioane de euro.

„Am semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării pentru un bloc de locuinţe sociale, care va fi construit pe strada Dragoş Vodă. Este vorba de o valoare de aproximativ 3,2 milioane de euro. După aceea, am depus documentaţia pentru reparaţii moderate, la blocurile de locuit din cartierele HCC şi Centru. Este vorba despre 44 de blocuri, care vor fi reabilitate din punct de vedere termic, dar şi estetic, cu schimbare acoperiş, cu tocării, cu izolaţii şi tot ceea ce ţine de eficienţa energetică. Am depus proiectul, suntem în grafic, avem un proiect care înseamnă 9,7 milioane de euro. De asemenea, am mai depus un proiect ce vizează reparaţii moderate la clădiri publice. Este un proiect de 3,4 milioane de euro. Și avem un proiect pentru aport voluntar şi pentru insule ecologice, lucru pe care nu trebuie să-l ratăm. Acest proiect va fi şi el depus, probabil că va fi un proiect undeva la 3-4 milioane de euro. Insulele ecologice sunt acele rampe de gunoi pe care le avem între blocuri, care vor fi total transformate: omul va veni cu gunoiul şi, cu cartelă personalizată, i se va cântări automat, totul va fi filmat. Nu poate să vină gunoiul neselectat şi să-l arunce, de exemplu, menajerul la reciclabil sau invers”, a declarat Ion Doldurea, edilul Caracalului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți