8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii, mascații, jandarmii și reprezentanții RAR, razie în Caracal. Au fost controlate în trafic peste 400 de vehicule

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat vineri noaptea, între orele 20:00 – 02:00, în sistem integrat, în municipiul Caracal, dar și în comunele ce aparțin secțiilor de poliție rurală arondate Poliției Caracal, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Neregulile nu au ezitat să apară, oamenii legii, printre care s-au aflat și mascați, jandarmi și reprezentanți ai Registrului Auto Român, legitimând aproape 900 de persoane și controlând o sută de firme și peste 400 de vehicule. Peste 100 de amenzi, în cuantum de aproape 30.000 de lei, s-au aplicat în urma raziei de amploare.

„Peste 60 de polițiști, din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanți RAR Olt, au desfășurat activități specifice, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului. Acțiunea a fost organizată de Poliția municipiului Caracal, urmărindu-se prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea tuturor participanților la trafic care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În cadrul activităților desfășurate în cele șase ore, polițiștii au verificat și legitimat aproximativ 900 de persoane, fiind verificate și controlate aproximativ 100 de societăți comerciale, dar și peste 400 de autovehicule.

„Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 92 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și 12 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a mai spus reprezentantul Poliției.

Totodată, au mai fost date patru amenzi pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, oamenii legii au reținut și 12 permise de conducere și zece certificate de înmatriculare.

Polițiștii au precizat că acțiuni de acest gen vor fi în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți