3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Un tânăr de 25 de ani, din Găneasa, s-a înecat într-un lac din localitate

- Advertisement -

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu sprijinul unui scafandru din cadrul ISU Teleorman, au acționat sâmbătă după-amiază în comuna Găneasa, pentru a căuta un tânăr ce s-a înecat într-un lac din localitate.

„La locul evenimentului au acționat o autospecială pentru scafandri, o autospecială pentru primă intervenție cu peridoc și barcă cu motor, un echipaj SMURD și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Scafandrii au găsit victima la aproximativ 15 metri pe mal, adâncimea apei fiind de aproximativ cinci metri. Bărbatul a fost adus la mal, în stop cardio-respirator, fiind preluate de echipajele medicale și începute imediat manevrele de resuscitare”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Din păcate, tânărul, în vârstă de 25 de ani, din comuna Găneasa, a fost declarat decedat de cadrele medicale de pe ambulanță.

Pentru evitarea situațiilor care vă pot pune viața în pericol, pompierii îi sfătuiesc pe olteni să respecte câteva măsuri importante de siguranță:

Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
Nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au deschis o anchetă în acest caz, stabilind că tânărul a plecat la prânz de acasă cu mașina familiei, fără a-și lua cu el mobilul și documentul de identitate.

„Ls data de 16 iulie 2022, în jurul orei 17:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Găneasa, ar fi plecat de la domiciliu, în aceeași zi, în jurul orei 12:00, cu autoturismul familiei, fără a avea asupra sa telefonul mobil și actul de identitate. În baza sesizării, s-a constituit o echipă operativă din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Găneasa pentru efectuarea de verificări. În jurul orei 18:00, polițiștii au fost informați de tatăl tânărului că a găsit mașina pe malul unui lac, din localitate. La fața locului, s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat sprijinul pompierilor și echipajelor medicale pentru intervenție. În jurul orei 20:30, tânărul a fost găsit în lac, fiind scos la mal de scafandrii ISU. Acesta a fost declarat decedat, întrucât nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de către personalul de pe ambulanță. Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al instituției.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc tragedia și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți