10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 41 de ani, înecat în Balta Drăghiceni. A fost găsit la o adâncime de cinci metri

- Advertisement -

Scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, cu sprijinul unui scafandru din cadrul ISU Teleorman, au desfășurat sâmbătă noaptea o nouă misiune de căutare a unui bărbat de 41 de ani, înecat, de data aceasta, la Balta Drăghiceni. Trecuseră doar câteva ore de la intervenția pe care salvatorii au avut-o în comuna Găneasa, de unde au scos un tânăr de 25 de ani, care s-a înecat într-un lac din localitate.

„La locul evenimentului au acționat o autospecială pentru scafandri, o autospecială pentru primă intervenție cu peridoc și barcă cu motor, un echipaj SMURD și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Misiunea scafandrilor s-a desfășurat în condiții de vizibilitate zero, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din comuna Drăghiceni, fiind găsit într-o zonă unde apa avea aproximativ cinci metri adâncime, în stop cardio-respirator. Acesta a fost adus la mal, resuscitat conform protocolului, dar fără rezultat favorabil”, a declarat Ali Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat cercetări și au deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 16 iulie 2022, în jurul orei 21:00, polițiștii au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că un bărbat s-ar fi înecat într-un lac din comuna Drăghiceni, pe malul căruia au fost găsite haine și o bicicletă. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, împreună cu mai multe echipaje ISU și echipaje medicale. Din primele verificări, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost văzut ultima dată, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:00, când înota în lacul respectiv. În cursul nopții, în jurul orei 00:30, scafandrii ISU l-au găsit, în lac, pe bărbatul din comuna Drăghiceni. Acesta a fost scos la mal, fiind declarat decedat, întrucât nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate conform protocolului”, se arată într-un comunicat remis de IPJ.

Trupul neînsuflețit al olteanului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc nefericitul eveniment, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Pentru evitarea situațiilor care le pot pune viața în pericol, pompierii îi sfătuiesc din nou pe olteni să respecte câteva măsuri importante de siguranță:

Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;

Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

Nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți