5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Doar doi candidați care au susținut examenul de Titularizare au obținut nota 10

- Advertisement -

Sunt numai două cadre didactice care au obținut nota 10 în urma susținerii pe 13 iulie 2022 a examenului național de Titularizare, iar marți, 19 iulie, au aflat primele rezultate, ambii dorindu-și acum să ocupe singurul post de educator scos la concurs. Însă, există și un pol opus în care se află dascăli ce nu ar merita să predea la clasă, având în vedere că au avut note puțin peste 1, adică puțin peste punctul din oficiu. Potrivit centralizării datelor de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt doar 43,46% a fost pocentul de promovabilitate la acest examen.

În total, 357 de profesori au aflat marți notele obținute la Titularizare. Doi au avut nota 10 și acum unul dintre ei va trebui să ocupe singurul post de educator scos la concurs, pe acesta concurând, nici mai mult, nici mai puțin, de 164 de candidați. A patra medie in clasament, 9,75 a fost obtinuta tot de Un candidat pentru postul de educator, care este vacant în comuna Schitu, a obținut a patra notă din top, respectiv 9,75, în timp ce o notă de 9,85 a fost luată de un candidat care a dat examenul la religie.

Doar 12 posturi au fost titularizabile anul acesta în județul Olt, iar cei mai mulți concurenți s-au luptat pentru a obține posturile de educator, învățător și limba română.

163 dintre candidați au luat cel puțin nota 7, notă care le asigură prezența la catedra, concursul a fost picat de 193.

Iar unii au fost cu note foarte mici, cum ar fi două cadre didactice ce ar fi vrut să predea la clasă limba română, însă notele pe care le-au obținut, de 1,45 , respectiv 2,75, nu pot să le dea acest drept. Și un profesor de chimie care a dat examen a avut o nouă rușinoasă, de doar 1,50, adică lucrarea a fost notată cu doar jumătate de punct peste cel din oficiu.

Concret, cifrele ISJ Olt arată că au fost 77 de candidați cu note între 1,01 și 4,99, 116 au avut note între 5 și 6,99, 161 între 7 și 9,99 și cei doi dascăli cu nota 10. În cursul zilei de marți, concurenții nemulțumiți de notele luate la Titularizare pot depune contestații, rezultatele finale fiind afișate miercuri, 27 iulie 2022.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți