CJ a achiziționat o nouă autoutilitară pentru pompierii din cadrul ISU Olt

Consiliul Județean a anunțat că în dotarea pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a intrat de joi, 21 iulie, o autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, de 9.000 litri, valoarea acesteia fiind de peste 1,7 milioane de lei.

„Singura de acest fel în baza operațională a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, autoutilitara a fost achiziționată de către Consiliul Județean Olt, prin proiectul «Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia», finanțat în cadrul programului INTERREG V-A, Axa prioritară 3 – «O regiune singură». Tot pentru ISU, a fost achiziționată, pe parcursul anului trecut, o mașină de teren Ford Ranger, necesară în activitățile de intervenție ale inspectoratului”, se precizează în comunicatul remis de CJ.

Marius Oprescu, președintele celei mai importante instituții administrative din județ, Virgil Delureanu, vicepreședintele aceleiași instituții, Adrian Tănase, inspectorul șef al ISU Olt, dar și alți reprezentanți ai inspectoratului, au luat parte joi la prezentarea noii autoutilitare.

Sursa citată mai arată că proiectul, în valoare de pete 900.000 de euro, prevede, pe lângă îmbunătățirea capacității de intervenție a ISU Olt, și dotarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt cu trei ATV-uri, deja achiziționate, o barcă cu motor, trei autovehicule Duster, veste de salvare și cordelină, care vor fi scoase la licitație, în perioada următoare.

„Investițiile în siguranța cetățenilor au fost mereu prioritare pentru Consiliul Județean Olt, accesând fiecare program european eligibil, care asigură achiziția de tehnică de intervenție în caz de urgență. De asemenea, în acest sens, au fost alocate și fonduri din bugetul propriu”, mai spun autoritățile județene.

Anul acesta, în planul CJ Olt mai sunt operaționalizarea subunității ISU și substației de ambulanță în comuna Dobroteasa, proiect în valoare de 6,8 milioane de lei.

„Lucrările au fost începute în anul 2020 și au ca termen de finalizare octombrie 2022. Clădirea este finalizată în proporție de 90%. S-au efectuat zidul de sprijin și împrejmuirea, iar în acest moment se lucrează la platformele betonate și la subtraversarea Drumului Național 67 B, pentru racordarea rețelei de canalizare”, arată CJ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<