8.1 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Autoturism condus haotic de un șofer pe un drum din Olt. Un video cu acesta, făcut public pe o rețea de socializare

- Advertisement -

Un video cu un șofer care conducea haotic un Jeep, cu numere de Ilfov, pe un drum public din județul Olt a fost făcut public sâmbătă, 23 iulie, pe Info Trafic Slatina – un grup de pe pagina de socializare Facebook, imaginile fiind postate de un alt participant la trafic, care se afla chiar în spatele acestuia. Filmarea a fost realizată undeva în dreptul orașului Scornicești, șoferul fiind surprins în dimineața aceleiași zile, în jurul orei 06:00. Polițiștii au fost sesizați prin apelul de urgență 112, însă mașina nu a mai fost identidicată în trafic.

„(…) La data de 23 iulie 2022, în jurul orei 06:00 Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că un autoturism ar fi condus haotic prin dreptul localității Scornicești, pe Drumul Național 65 – European 574, din direcția Colonești spre Slatina. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Scornicești s-au deplasat pe tronsonul de drum indicat, însă autoturismul nu a mai fost identificat, fiind rămas în atenția polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al instituției teritoriale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa citată mai arată că referitor la imaginile apărute în spațiul public, pe rețeaua de socializare, polițiștii precizează faptul că, în conformitate cu articolul 109, aliniatul 1, din Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier…”.

De asemenea, în conformitate cu articolul 109, aliniatul 2, din același act normativ, „constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţie”.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt acționează zilnic pe drumurile publice din județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea participanților la trafic care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice, mai transmite reprezentantul IPJ.

Sursă foto și video: Info Trafic Slatina – Grup Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți