2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Activitățile polițiștilor olteni pe linia traficului și consumului de droguri continuă. Ținta – locuitorii orașului Drăgănești Olt

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară și ai Poliției orașului Drăgănești Olt, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au continuat activitățile informativ – preventive pe linia traficului și consumului de droguri și substanțe interzise. Ca și sâmbătă, acțiunile de duminică au fost desfășurate tot în orașul Drăgănești Olt, cu ocazia manifestării cultural artistice organizată pe raza localității.

„Principalul scop al acestor activități este conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri și substanțe psihoactive, discutându-se, totodată, și despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri. Polițiștii le-au recomandat atât tinerilor, cât și adulților să nu cedeze tentaţiei de a încerca drogurile, deoarece şi prima încercare comportă un risc, iar dependenţa se instalează chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că polițiștii olteni le-au mai transmis celor cu care au interacționat să fie responsabili și să refuze propunerile amicilor, dacă au caracter imoral sau ilicit și să caute alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, care să le ofere satisfacţii, oferindu-le spre exemplu muzica, sportul, drumeţiile sau acţiunile de voluntariat.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor continua desfășurarea de astfel de activități informativ – preventive și în alte localități din județul Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți