2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de la Transporturi Olt, acțiune pe fluviul Dunărea și râul Olt. Braconieri prinși la Sprâncenata

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt, împreună cu inspectorii ai Serviciului Regional Muntenia al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au desfășurat joi o acțiune pe fluviul Dunărea, lunca indundabilă a acestuia, dar și pe râul Olt, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, la Sprâncenata, pe râul Olt, fiind prinși doi braconieri.

„În cadrul activităților desfășurate, au fost constatate două infracțiuni prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului 23 din anul 2008, privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare, respectiv una pentru pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit și una pentru deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Oamenii legii au mai ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 6.100 de lei, respectiv patru plase de pescuit tip setcă, în lungime totală de 280 de metri, o ambarcațiune pneumatică cu două vâsle și 42 de kilograme de pește viu de diferite specii și dimensiuni, care a fost eliberat imediat în apele râului Olt.

Transporta ilegal pește

Polițiștii olteni au depistat pe barajul Râului Olt, din comuna Sprâncenata, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 17 kilograme de pește, diverse specii și dimensiuni, fără a deține documente necesare care să ateste proveniența sau dreptul de a comercializa pește.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, iar întrega cantitate de pește a fost eliberată în apele râului Olt, în prezența inpectorilor din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni și a unor setci

Tot la Sprâncenata, oamenii legii au prins un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal, care pescuia comercial pe râul Olt, cu ajutorul unei ambarcațiuni și a patru plase de pescuit tip setcă. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține licență sau autorizație de pescuit comercial, iar în ambarcațiune a fost găsită cantitatea de 25 de kilograme de pește, diverse specii și dimensiuni.

„Atât ambarcațiunea, cât și plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar întrega cantitate de pește a fost eliberată în apele râului Olt, în prezența inpectorilor din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură”, a spus reprezentantul IPJ.

Și în această cauză s-a întocmit dosar penal pentru pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți