14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

CAS: Asigurații din județ cu anumite afecțiuni se pot prezenta la medicul specialist fără bilet de trimitere

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că pacienții cu urgenţe medico-chirurgicale, precum şi cei diagnosticați cu anumite afecțiuni, se pot prezenta direct la medicul specialist, în ambulatoriu, fără a mai avea supra sa bilet de trimitere de la medicul de familie. Oltenii care suferă de afecțiuni oncologice, diabet, hepatită, Boala Parkinson, dar și afecțiunile copilului de până într-un an, se numără printre cei care pot primi consult de specialitate fără a avea bilet de trimitere.

După consult, specialistul este cel care anunță medicul de familie, printr-o scrisoare medicală, despre evoluția bolii și atitudinea terapeutică.

„Printre afecțiunile care permit prezentarea la consultaţie direct la medicul specialist, fără a fi necesar bilet de trimitere de la medicul de familie se numără afecțiunile oncologice, diabetul, hepatita cronică, astmul bronşic, glaucomul, epilepsia, Boala Parkinson dar şi afecţiunile copilului cu vârsta sub un an. Medicul de specialitate trebuie să informeze, cel puţin o dată pe an, medicul de familie prin scrisoare medicală dacă au intervenit sau nu schimbări în evoluţia bolii şi în atitudinea terapeutică”, au declarat reprezentanții CAS.

Lista afecțiunilor pentru care asigurații se pot prezenta direct la medicul specialist, în ambulatoriu, fără bilet de trimitere de la medicul de familie, se găsește pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Olt, putând fi consultată AICI.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți