12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reducerea accidentelor de circulație, prioritate a polițiștilor rutieri din Olt. Acțiune fulger pe străzi din Slatina

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au continuat miercuri, 21 septembrie, activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului „ROADPOL – Safety Days”.

Polițiștii rutieri, care în principiu au acționat pe străzile Libertății și Cireașov, din municipiul Slatina, au purtat discuții cu participanții la trafic, în special cu privire la principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere ce au loc pe șoselele din județul Olt, în vederea conștientizării importanței respectării normelor rutiere.

De asemenea, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, expunându-le consecințele negative ale nerespectării acestora.

Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, declară că proiectul „ROADPOL – Safety Days” își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

„Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice”, a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

Sursa citată mai spune că astfel de activități ale polițiștilor rutieri olteni vor continua și în perioada următoare, pe toată perioada de derulare a proiectului „ROADPOL – Safety Days”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți