8.1 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 400 de amenzi aplicate de polițiștii din Olt, în doar două zile. Aproape 20 de șoferi lăsați fără permis

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat și în ultimele două zile activități specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Neregulile constatate nu au întâziat să apară, în total fiind date peste 400 de amenzi, în cuantum de aproape 113.000 de lei. Totodată, aproximativ 20 de conducători auto au rămas fără permisul auto.

„În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 426 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 permise de conducere şi zece certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat și șapte infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Dosare penale pe numele a doi conducători auto

În această perioadă, doi șoferi s-au ales cu dosare penale. Unul pentru că nu avea permis auto și conducea o mașină neînmatriculată, iar celălalt pentru că era în stare de ebrietate la volan.

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești sunt cei care sâmbătă, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Merilor, din comuna Iancu Jianu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul era neînmatriculat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, în jurul orei 03:00, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți