20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Zilele orașului Drăgănești Olt, la o nouă ediție. Evenimentul cuprinde și Festivalul de doine și balade „Ileana Constantinescu”

- Advertisement -

30 septembrie – 2 octombrie este perioada în care are loc o nouă ediție a Zilelor orașului Drăgănești Olt, iar în cadrul evenimentului va fi și ediția cu numărul 45 a Festivalului Național de Doine și Balade „Ileana Constantinescu”.

Vineri, de la ora 17:00, este ziua în care are loc festivalul, acesta desfășurându-se în aer liber, în centrul orașului Drăgănești Olt. Vor prezenta îndrăgiții interpreți de muzică populară Gheorghița Nicolae și Gelu Voicu, participanți fiind 12 concurenți din mai multe zone etnofolclorice ale țării, respectiv din județe precum Olt, Dolj, Gorj, Iași, Sălaj, Suceava, Timiș și Vaslui. Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, dirijor fiind profesorul Nicolae Drăghia.

Iar după festivitatea de premiere și Gala Laureaților, în seara zilei de 30 septembrie vor susține recitaluri de excepție artiștii Ionuț și Doinița Dolănescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Olguța Berbec, Valentin Sanfira, Marcela Fota și Alexandra Bleaje, dar și recitaluri ale ansamblurilor drăgăneștene „Rapsozii Oltului de Jos” și „Bujorelul”.

Nici tinerii nu sunt uitați de autorități, pentru ei susținând un frumos concert Dan Helciug și Spitalul de Urgență.

Zilele Drăgăneștiului continuă sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17:00, când la Casa de Cultură „Ileana Constantinescu” va găzdui piesa de teatru „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, pentru ca apoi într-un spectacol de actorie și voie bună să fie trupa „Tu și râsul”, profesor coordonator fiind Victoria Dicu.

Ultima zi de evenimente dedicate sărbătorii orașului Drăgănești Olt este cea de duminică, 2 octombrie, când, cu începere de la ora 11:00, la Muzeul Câmpiei Boianului „Traian Zorzoliu” va avea loc expoziția de aparate fotografice „Camere obscure”, colecția aparținând profesorului Marcel Duțu.

De asemenea, în cele trei zile de la sfârșitul acestei săptămâni, în centrul orașului Drăgănești Olt, va fi și un târg de produse tradiționale.

Sursă foto principală: Ediția din anul 2019 a Festivalului „Ileana Constantinescu”

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți