10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alimentarea cu apă oprită în partea de sus a municipiului Slatina, din cauza unei avarii care a apărut în zona blocului GA 1 de pe strada Cornișei

- Advertisement -

UPDATE, ora 18:00: Intervenția de pe strada Cornișei, blocul GA1 s-a finalizat și s-a început reumplerea sistemului de distribuție apă.

Puțin după ora 19:30, apa a curs din nou la robinetele slătinenilor din partea de sus a urbei.

„Estimăm că în jurul orei 19.30, alimentarea cu apă va fi reluată în partea de sus a municipiului Slatina. Facem prezicerea că, având în vedere complexitatea intervenției care a afectat întregul sistem de alimentare cu apă al municipiului Slatina, după reluarea serviciului de alimentare cu apă este posibil să apară modificări ale turbidității apei”, spuneau reprezentanții de la CAO la ora 18:00.

Știrea inițială: Echipa de intervenție a Sediului Secundar Slatina al Companiei de Apă Olt lucrează din dimineața zilei de marți, 4 octombrie, la remedierea avariei apărute în zona blocului GA 1, de pe strada Cornișei, motiv pentru care, după ora prânzului, a fost oprită și alimentarea cu apă în partea de sus a municipiului Slatina.

„Din păcate, nu putem estima când va fi reluat serviciul de alimentare cu apă pentru că intervenția este una complexă, deoarece avaria s-a produs la îmbinarea a două conducte. Intervenția care a început la primele ore ale dimineții, a fost îngreunată de cantitatea mare de apă, dar și de cablurile electrice îngropate. Vă asigurăm că echipa din teren face toate eforturile pentru ca serviciul de alimentare cu apă să poată fi reluat cât mai repede (…), au transmis reprezentanții CAO.

Șef al echipei de intervenției din teren este inginerul Florea Rață, șef Sediul Secundar Slatina al companiei, care preconiza, în jurul orei 14:30, a zilei de marți, că alimentarea cu apă în partea de sus a orașului Slatina ar putea fi reluată după cel puțin patru, maximum cinci ore.

„E o avarie foarte mare, la o conductă cu un diametru de 900 milimetri. Nu am putut identifica ce se întâmplă, pentru că era pierderea foarte mare de apă și a trebuit să facem oprire, să putem să ajungem la defect și să putem identifica ce trebuie făcut. Nu pot să estimez cât va dura, dar, oricum, ore bune. Facem tot posibilul ca după golirea rețelei, în maximum patru sau cinci ore, să reluăm furnizarea. Cablurile electrice ne-au încurcat intervenția, am lucrat foarte atenți să nu le rupem, pentru că în funcțiune e alimentarea electrică a Spitalului Județean de Urgență Slatina”, a declarat Rață.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți