4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

150 de bilete de tratament noi pentru beneficiarii din județ. Oltenii merg în stațiuni precum Căciulata, Herculane, Covasna, Felix și Olănești

- Advertisement -
Casa Județeană de Pensii Olt transmite că i-au fost repartizate alte 150 bilete de tratament balnear, aferente seriei a 16-a de anul acesta, 121 dintre acestea fiind alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de către persoanele interesate. Beneficiarii din județ merg, printre alte stațiuni, în Căciulata, Herculane, Covasna, Felix și Olănești.
Potrivit CJP Olt, data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este în perioada 2 – 5 noiembrie 2022, durata sejurului fiind de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.
Cele mai multe bilete sunt repartizate stațiunile Căciulata – 22, Herculane – 18, Covasana – 16, Felix – 14 și Olănești 12, iar în prezent sunt bilete rămase nealocate în stațiunile Amara, Bala, Buziaș și Pucioasa.
Lista cererilor aprobate este afișată la sediul Casei de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției și se pot ridica până pe data de 24 octombrie, inclusiv. Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc pe 26 octombrie 2022.
Pot beneficia de tratament balnear pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți