13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șeful SCCO și procurorul șef al DIICOT Olt, la pensie

- Advertisement -

Pensionări la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, dar și a Biroului Teritorial Olt al Serviciului Teritorial Craiova din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Unul dintre șefii cu cea mai mare vechime din Poliția Olt, respectiv comisarul șef Dumitru Dumitru de la SCCO Olt, a ieșit la pensie în cursul lunii octombrie, iar Alexandru Dragomir, procuror șef al DIICOT Olt, va ieși la pensie în cursul acestei luni.

Comisarul șef Dumitru a ocupat funcția de șef al Crimei Organizate Olt timp de aproximativ 20 de ani, aflându-se la conducerea unității de poliție specializată care participă la misiunile procurorilor DIICOT, Direcției Naționale Anticorupție sau Direcției Generale Anticorupție din cursul anului 2003.

În privința procurorului șef Dragomir de la DIICOT Olt, acesta se va pensiona până la jumătatea lunii noiembrie 2022.

În cadrul ședinței de marți, 1 noiembrie, după suplimentarea ordinii de zi, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către preşedintele României, Klaus Iohannis, a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 14 noiembrie 2022, a șefului Biroului Teritorial Olt din cadrul Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Votul a fost dat în unanimitate.

După ce la jumătatea lunii noiembrie a anului 2019 avea să fie delegat în funcţia de procuror şef al DIICOT Olt, procurorul Alexandru Dragomir a ocupat postul prin numire la începutul lunii martie 2020. Decizia a fost luată într-o ședință a Secţiei pentru Procurori a CSM, procurorul Dragomir urmând a fi la şefia DIICOT Olt pentru următorii trei ani.

În noiembrie 2019, procurorul Alexandru Dragomir avea să revină pe funcţia de procuror şef al DIICOT Olt după ce a mai ocupat acelaşi post şi în cursul anului 2017. În luna martie a acelui an a fost delegat în funcţia de conducere, înlocuindu-l pe procurorul Claudiu Negrilă, şi a fost şef al acestei instituii până în luna decembrie 2017, când a fost delegat procuror şef Ionuţ Călina, venit la Biroul Teritorial Olt în luna iulie 2017 de la Parchetul Craiova. Acesta din urmă a demisionat în luna noiembrie a anului trecut din funcţie, postul de procuror şef rămânând astfel vacant şi fiind ocupat prin delegare de procurorul Dragomir.

Sursă foto: Arhivă (prezentare generală)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți