9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea: „Salut faptul că s-a înțeles necesitatea unei reglementări adecvate a pieței energiei”

- Advertisement -

Siminica Mirea, senator PSD de Olt, spune că formațiunea politică din care face parte salută faptul că, într-un final, s-a înțeles necesitatea unei reglementări adecvate a pieței energiei, de către guvern, soluție pentru care social democrații au tot insistat încă de la începutul anului 2022.

Parlamentarul oltean declară că este absolut necesar ca populația și economia să fie sprijinite cât mai mult, reglementarea susținută de PSD-iști fiind una simplă și echitabilă.

„E absolut decisiv ca populația și economia să fie sprijinite cât se poate de mult, iar noi susținem o reglementare simplă și echitabilă, astfel încât nimeni să nu plătească prețuri mai mari, iar categoriile persoanelor vulnerabile să fie protejate. Conceptul liberalizării s-a dovedit a fi catastrofal. Încă o dată PSD a avut dreptate! Totuși, utilitatea reglementării trebuie acum accelerată, astfel încât populația cât și mediul de afaceri să știe bine ce-i așteaptă în această iarnă: care sunt plafoanele; care sunt tarifele; care sunt costurile”, spune politicianul Siminica Mirea.

Senatorul a adăugat faptul că soluția pe care social democrații pentru reglementarea pieței energiei este simplă, respectiv constituirea unui plafon maxim pentru oricine, indiferent de consum, iar plafoanele pentru consumatorii casnici care se încadrează într-un anumit consum, dar și cel pentru întreprinderile mici și mijlocii, să rămână în vigoare.

„Soluția noastră privind reglementarea pieței energiei este una simplă: se constituie un plafon maxim, de 1,2-1,3 lei/KWH pentru oricine, indiferent de consum, iar plafoanele de 0,68 lei și 0,8 lei pe kWh pentru consumatorii casnici care se încadrează într-un anumit consum și cel de 1 leu/kwh pentru IMM, rămân în vigoare. În plus, se instituie un ajutor suplimentar din fondul de 2,2 miliarde de euro disponibil pentru România în fondurile de coeziune, bani europeni care pot fi folosiți pentru plata facturilor, însă doar ca ajutor țintit către categoriile vulnerabile”, a subliniat parlamentarul social democrat oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți