6.9 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Mașina unei asistente de la Spitalul Caracal, furată de doi adolescenți. Au fost arestați după ce i-au schimbat numerele de înmatriculare și s-au plimbat cu ea, deși nu aveau permis

- Advertisement -

UPDATE: La propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, instanța de judecată a emis miercuri seara, 9 noimebrie, mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor doi tineri de 16, respectiv 17 ani, din Caracal. Aceștia au fost încarcerați în Arestul Poliției Olt, însă decizia instanței de judecată nu este una definitivă, putând fi contestată.

Știrea inițială: Polițiștii din Poliția municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut marți, 8 noiembrie, doi adolescenți caracaleni, de 16, respectiv 17 ani. Ambii sunt cercetați pentru furt calificat, furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, după ce au furat mașina unei asistente angajată la Spitalul Caracal, i-au schimbat numerele și apoi au circulat pe mai multe drumuri publice din județul Olt, deși nu aveau permis auto.

Autoturismul a dispărut din parcarea unității medicale în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, asistenta observând că acesta lipsește în dimineața zilei de 2 noiembrie, după ce a ieșit din tura de noapte.

„În fapt, la data de 2 noiembrie, în jurul orei 07:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate. La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și a documentării activității infracționale”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Poliției Caracal, împreună cu polițiștii Poliției orașului Corabia și ai Secței 10 Poliție Rurală Vișina, i-au identificat pe doi tineri, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Caracal, bănuiți că ar fi sustras în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal.

Aceștia i-au schimbat numerele de înmatriculare și au început să se plimbe cu ea pe șoselele județului Olt, fiind găsiți în cursul zilei de luni, 7 noiembrie, după ce nu au oprit la semnalul efectuat de un echipaj de poliție aflat pe Drumul Național 54, în comuna Vișina. Adolescenții au luat-o la fugă când i-au văzut pe oamenii legii, care au pornit în urmărirea mașinii ce a fost abandonată de hoți, care au început să alerge spre un câmp. După ce au fost prinși, aceștia au trebuit să dea explicații polițiștii cu privire la acuzațiile care le sunt aduse.

„Tinerii ar fi sustras, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, autoturismul din parcarea Spitalului Caracal, pe care ar fi montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare și pe care l-ar fi condus pe DN 54, în comuna Vișina, iar ulterior abandonat pe raza localității. În urma probatoriului administrat, la data de 8 noiembrie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor doi tineri, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore”, a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

Adolescenții caracaleni au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca miercuri, 9 noiembrie, să fie prezentați în fața magistraților Judecătoriei Caracal cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți