13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic izbucnit la o autoplatformă de transport mașini, la intrarea pe Drumul Expres 12. Traficul rutier a fost blocat

- Advertisement -

Un incendiu devastator a izbucnit joi dimineața, în jurul orei 06:20, la o autoplatformă care transporta opt autoturisme, pe breteaua de legătură a Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, la Balș, intrarea dinspre Craiova. La locul evenimentului au acționat mai multe echipaje din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina, dar și echipaje de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, având în vedere că traficul a fost blocat total în zonă.

„Incendiul a fost localizat în scurt timp și, din fericire, evenimentul nu a fost cu victime. Pompierii au acționat cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție. Incendiul a fost lichidat după mai bine de o oră de intervenție continuă. Au ars capul tractor al autoplatformei și au fost afectate de incendiu patru autoturisme, iar pompierii au rămas să lucreze în zonă pentru a îndepărta efectele negative”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

La puțin timp după producerea incendiului, traficul rutier către DEx 12 a fost blocat total pe sensul de mers Craiova – Slatina, din cauza unui eveniment rutier. Polițiștii prezenți la fața locului au luat decizia de a devia circulația prin orașul Balș, pe Drumul Național 65 – European 574.

Evenimentul rutier a fost anunțat prin apelul de urgență 112.

„La data de 10 noiembrie, în jurul orei 06:20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe breteaua de acces a Drumului Expres 12, la intrarea în orașul Balș. La fața locului, s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că la ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Craiova, s-ar fi produs un incendiu. În urma evenimentului rutier, nu au rezultat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Conducătorul autoplatfotmei a fost testat de oamenii legii cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, în cauză fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Circulația rutieră pe sectorul de drum blocat de pe breteaua de acces a Drumului Expres 12 s-a reluat în condiții normale undeva în jurul orei 08:30.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți