3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă: „Cardul de energie – o gură de oxigen pentru familiile și persoanele aflate în dificultate”

- Advertisement -
Facturile de energie sunt tot mai mari de la o lună la alta, mai ales pe perioada sezonului rece, motiv pentru care Partidul Social Democrat a decis să-i sprijine pe românii nevoiași, sprijinul financiar acordat fiind de 1.400 de lei, în două tranșe de 700 lei fiecare, una în luna februarie 2023 și cealaltă în septembrie. Legat de cardul de energie, deputatul PSD de Olt Emil Albotă spune că este „o gură de oxigen pentru familiile și persoanele aflate în dificultate”.
Identificând o nevoie urgentă în acest sens, PSD a fost promotorul acestei forme de sprijin pentru categorii întregi de persoane vulnerabile, puse în fața unei avalanșe de scumpiri, mai ales a energiei. De asemenea, tot PSD a indicat ca finanțarea lor să fie obținută din fonduri europene, de aceea, implementarea efectivă a acestui proiect va fi făcută de MIPE – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, minister aflat în atribuția partenerilor de guvernare. Pentru a nu exista sincope și a nu mai exista o atitudine inadecvată de «amendare» a celor care utilizează greșit acest card, enunțată încă de acum, când nici măcar n-a început distribuirea în masă a cardurilor, PSD este dispus să sprijine MIPE pentru elaborarea unor proceduri, astfel încât să se afișeze o atitudine de parteneriat cu cetățeanul”, a declarat parlamentarul social democrat oltean.
Ce facturi pot fi plătite
Politicianul Albotă mai spune că acest card de energie este „un ajutor extrem de necesar, în realitatea crizelor multiple cu care se confruntă și România, care se alătură celorlalte măsuri de sprijin inițiate de PSD.
Are o valoare de 1.400 de lei cu care puteți plăti facturile la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Sprijinul va fi distribuit în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare: în februarie și în septembrie 2023.
Cine sunt beneficiarii?
Printre beneficiari se numără pensionarii cu venit de sub 2.000 de lei lunar și familiile și persoanele cu ajutor social.
Concret, în luna februarie vor intra în posesia cardurilor de energie pensionarii cu venitul sub 2.000 de lei lunar, inclusiv; pensionarii cu invaliditate, cu venitul sub 2.000 de lei lunar, inclusiv; persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venitul sub 2.000 de lei lunar, inclusiv; familiile cu alocație de susținere; familiile și persoanele cu ajutor social.
„Venitul lunar total de la nivelul locuinței (punctului de consum) se împarte la numărul membrilor familiei, iar suma rezultată trebuie să fie mai mică de 2.000 de lei. Cardurile de energie vor fi distribuite pe parcursul lunii februarie, iar persoanele care au întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, pot apela, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, numărul de telefon: 031.9966, un call-center specializat pus la dispoziție de Poșta Română”, a subliniat deputatul PSD de Olt Emil Albotă.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți