13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi în orașul Potcoava, într-un dosar penal de delapidare și abuz în serviciu. Prejudiciu de peste 2 milioane lei

- Advertisement -

Polițiștii ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța au efectuat marți, 21 februarie, 13 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Olt. Cercetările au fost făcute într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu cu producerea unor consecințe deosebit de grave. Oamenii legii au fost sprijiniți de polițiști din Inspectoratul de Poliție Județean Olt, precum și de mascați din serviciile pentru acțiuni speciale Constanța și Olt.

Din totalul celor 13 perchiziții, șase au fost în județul Olt, în orașul Potcoava.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2018 – octombrie 2022, un bărbat de 63 de ani, angajat al unei instituții din comuna Mereni, județul Constanța, având ca atribuții de serviciu întocmirea ordinelor de plată și înregistrarea documentelor în evidențele contabile, ar fi semnat, în numele instituției, fără avizul ordonatorilor de credite și prin falsificarea semnăturilor acestora, documente de achiziție, recepție și plată, prin care a efectuat plăți nelegale din conturile instituției, în cuantum de peste 2.000.000 de lei, în conturile a șase societăți comerciale, din Constanța și Olt.

Mai multe înscrisuri au fost descoperite și ridicate în urma descinderilor, iar constănțeanul de 63 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Constanța.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți