14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Descinderi la un tânăr din Dobrosloveni, acuzat că a maltrat mai mulți câini. Polițistii au găsit la el cinci exemplare din rasa Ciobănesc de Asia Centrală cu urechile tăiate

- Advertisement -

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au pus în aplicare, sâmbătă dimineață, două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul și reședința unei persoane fizice din comuna Dobrosloveni, bănuită de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor. Un tânăr de 32 de ani este acuzat că ar fi maltratat mai mulți câini, în curtea acestuia fiind găsite și cinci exemplare din rasa Ciobănesc de Asia Centrală care aveau urechile tăiate.

Mai mult, olteanul se pare că s-ar fi folosit de câini maidanezi pentru a dresa câinii ciobănești, pentru a-i face mai agresivi.

„Din cercetări a reieșit că un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Dobrosloveni, ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale, în vederea modificării aspectului, respectiv cuparea urechilor. De asemenea, tânărul ar fi folosit animale vii pentru dresarea altor animale din rasa canină, în vederea controlării agresivității acestora. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite cinci exemplare canine din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, ce aveau urechile cupate”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Activitățile oamenilor legii, care au fost sprijiniți de mascații Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, s-au desfășurat pentru administrarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care sunt efectuate cercetări pentru intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor și folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Olt continuă cercetările în cauză, în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale care se impun.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți