17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Circulația rutieră și pietonală se întrerupe total pe DN 67 B, la podul de peste râul Olt din Poganu – Verguleasa

- Advertisement -

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a transmis marți, 21 martie, că podul rutier de peste râul Olt, dintre municipiul Drăgășani – Vâlcea și satul Poganu al comunei oltene Verguleasa, va fi închis. Concret, din această zi, circulația rutieră și pietonală se întrerupe total pe Drumul Național 67 B, la kilometrul 119 + 236 metri, Adrian Motorga, șeful Secției Drumuri Naționale Slatina spunând că podul nu mai este sigur pentru mașini și pietoni.

„Motivul închiderii circulației este pentru că podul de peste râul Olt nu prezintă siguranță pentru auto și pietoni”, se arată în adresa semnată de inginerul Motorga și remisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Oficialii spun și că au fost stabilite și rute de ocolire a zonei afectate: DN 67 B – DN 64 – DJ 678 C – DJ 678 – DN 67 B Drăgășani – Fișcălia – Buciumeni – Câmpu Mare (comuna Dobroteasa, județul Olt).

Pentru autovehicule cu masa totală maximă autoriată mai mică de 10 tone mai este și o altă rută, respectiv DN 67 B – DN 64 – DJ 546 G – DJ 546 – DN 67 B Drăgășani – Strejești – Moșteni – Poganu.

Consola trotuar a podului rutier de peste râul Olt, din zona Poganu, ieșire din comuna Verguleasa spre localitatea vâlceană Drăgășani, s-a prăbușit miercuri, 8 martie, pe o lungime de 25 de metri, iar autoritățile au dispus încă de atunci mai multe măsuri. Printre acestea, accesul pietonilor și autovehiculelor de tonaj mare a fost interzis, în timp ce autoturismele celelalte au trebuit să circule cu o viteză de maximum 20 de kilometri pe oră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți