15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Instrumentistul Jane Matei, din Stoicănești, a impresionat juriul „Românii au talent”. A obținut patru de „DA” și a trecut în etapa următoare

- Advertisement -

Jane Matei este rapsodul popular de 85 de ani, originar din comuna Stoicănești, care în ediția de vineri seara a show-ului „Românii au talent” i-a impresionat pe jurații Andra, Andi Moisescu, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete cu talentul său. Știe să cânte la mai multe instrumente de suflat, fluier, caval, cimpoi și ocarină, iar acest lucru l-a învățat de la tatăl său și frații mamei sale. La finalul numărului artistic a reușit să obțină patru de „DA” și să meargă în etapa următoare a emisiunii de talente de la Pro TV, iar acesta a promis în fața unei săli pline și a telespectatorilor că va fi prezent „Viu, viu!”. 

Însă, nea Jane mai are un alt vis mare de împlinit, acela de a cânta cu Ansamblul „Doina Gorjului”, spunând acest lucru în fața juraților care s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda, la fel și publicul din sală.

Mihai Bobonete, unul dintre jurații de la „Românii au talent” a ținut să declare că rapsodul popular din Olt este „maestru la suflat”.

Valeru Ciurea, un important om al culturii oltene, este cel care a ținut să promoveze participarea lui Jane Matei la show-ul de talente de la Pro TV: „Destul de rar se întâmplă ca juriul de la «Românii au talent» să se ridice în picioare, aplaudând și scandând numele concurentului care a evoluat pe scenă în fața lor. Jane Matei a primit cu bucurie și emoție această recunoaștere, odată cu cei patru «DA» din partea membrilor juriului. Am convingerea că nea Jane i-a impresionat pe toți telespectatorii care l-au privit în seara zilei de vineri, 7 aprilie 2023 la emisiunea «Românii au talent». Admirația și respectul meu pentru nea Jane și pentru toți asemenea lui care au păstrat vie esența acestui neam: sensibilitatea, talentul, dăruirea, umorul și prezența de spirit. Îți mulțumesc, nea Jane, pentru ceea ce ești și pentru ceea ce reprezinți!”.

Înainte de a apărea pe micile ecrane, același Valeru Ciurea vorbea și despre talentul, dăruirea și spontaneitatea rapsobului popular.

„Nu uitați! În această seară (vineri, 7 aprilie n.r.), de la ora 20:30, pe Pro TV va fi difuzată emisiunea «Românii au talent» în cadrul căreia va evolua și rapsodul popular Jane Matei, din Stoicănești, care la cei 85 de ani ai săi a impresionat juriul concursului cu talentul, dăruirea și spontaneitatea sa, obținând patru de DA și mergând astfel în etapa următoare. Urmăriți-l pe Jane Matei! Acest om merită toată aprecierea și susținerea noastră!”, a subliniat consultantul artistic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți