17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, acțiuni preventive în Caracal și Balș pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și a traficului și consumului de droguri

- Advertisement -

Activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în cadrul campaniei „Sărbători în siguranță”, dar și activități informativ-preventive pentru combaterea și prevenirea traficului și consumului de droguri, au avut loc în zilele de 12 și 13 aprilie în două localități din județul Olt. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat activitățile în piețele și zonele comerciale aglomerate din municipiul Caracal și orașul Balș, fiind realizate împreună cu polițiștii de ordine publică ai Poliției municipiului Caracal, Poliției orașului Balș și un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj.

„În cadrul campaniei ‘Sărbători în siguranță’, polițistii au discutat cu cetățenii cu care au intrat în contact despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu accent pe măsurile de siguranţă a locuințelor, dar și despre legislația din acest domeniu. Cu această ocazie, polițiștii le-au oferit acestora și sfaturi preventive, astfel încât să poată evita să ajungă în situația de a fi victimele unor infracțiuni de furt. Polițiștii au avut în vedere și creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor și adolescenților a riscurilor asociate traficului și consumului de substanțe interzise. Astfel, polițiștii au purtat discuții cu tinerii și adolescenții pentru ca aceștia să înțeleagă modul în care reacționează organismul în astfel de situații și la ce pericole sunt expuși atunci când consumă alcool sau substanțe psihoactive, fiind informați și despre consecințele juridice din acest domeniu”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor privind prevenirea unor infractiuni de furt

  • Atunci cand plecați de la locuința, asigurați-vă ca ați închis ușa și ferestrele.
  • Nu postați pe rețelele de socializare informații care pot dezvălui faptul că sunteți plecați de la locuința, pentru mai mult timp.
  • Nu vă lăsați niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice.
  • Nu va etalați bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră. Fiți discret. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, sau camerele foto pot atrage o atenţie nedorită.
  • Evitați zonele neiluminate sau izolate, mai ales după căderea întunericului. Manifestați atenţie la cine se află în preajma dumneavoastră.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor privind prevenirea și combaterea consumului de substanțe interzise

  • Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!
  • Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!
  • Nu intra în relație cu plasatorii de droguri, indiferent cât de tentante sunt „atențiile” (doze gratuite, bani, obiecte, etc.)!
  • Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți