18.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Aproape 40 de bilete de tratament disponibile pentru olteni, în cea de-a cincea serie

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt anunță că a începtul început distribuirea celor aproximativ 40 bilete de tratament disponibile în seria 5 a anului 2023, data de prezentare în stațiunile balneare fiind perioada 6 – 10 mai. Concret, pentru această serie au fost repartizate 38 de bilete, cele mai multe fiind în stațiunile Băile Olănești – zece, Bala – nouă, Amara – opt și Pucioasa – patru.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până în data de 26 aprilie, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 3 mai 2023”, a declarat Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al Casei de Pensii Olt.

Durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear.

Beneficiari de tratament balnear pot fi pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.600 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

Reprezentantului CJP Olt a mai spus că, pentru acest an, au fost înregistrate până acum peste 2.100 de cereri de acordare a biletelor de tratament în diverse stațiuni balneare din România.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți