5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Călușarii cutreieră străzile din Brâncoveni și Perieți, de Rusalii

- Advertisement -
De Rusalii, în județul Olt, se păstrează tradiția și în mai multe localități copiii și tinerii joacă tradiționalul dans bărbătesc călușul. La Brâncoveni și Perieți, cetele de călușari vor străbate zeci de străzi și gospodării în prima zi de Rusalii, dar și în cea de-a doua. 
Copiii din Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” vor face demonstrații artistice în toate cele patu sate ale localității – Brâncoveni, Mărheni, Ociogi și Văleni pe parcursul zilei de duminică, pentru ca adulții să joace călușul luni.
„Ca în fiecare an, în comuna Brâncoveni se păstrează tradiția Căluşului sărbătorit în zilele de Rusalii. Cetăţenii comunei Brâncoveni vor avea parte de demonstraţii artistice ale formaţiei de căluşari de la ansamblul Mugurașii Brâncovenilor, pe străzile din toate satele, în data de 4 iunie 2023. În data de 5 iunie 2023, vă invităm să urmăriți demonstrațiile de căluș autentic al formației de călușari adulți, pe toate străzile comunei noastre”, au transmis autoritățile locale.
La Perieți, de Rusalii, călușarii (FOTO) vor merge din poartă în poartă pentru a juca tradiționalul dans bărbătesc.
„Duminică e sărbătoare mare și călușarii noștri vor cutreiera comuna și vă vor încânta cu dansul lor frumos și plin de semnificații. Ieșiți cu mic cu mare la poartă, întâmpinați-i cu drag și aplaudați alaiului călușarilor noștri talentați. Se spune că ei alungă relele și boala, aduc noroc, sănătate și prosperitate!”, a anunțat Răzvan Rada, primar al comunei.
Ceata de călușari din Perieți va poposi în mai multe locații, după următorul program: 10:30 – Școală Mierlești; 10:45 – Fântână 1 Mai; 11:00 – Vad str. Toamnei; 11:15 – str. Bascoveanu Elena; 11:30 – Str. Troiței; 11:45 – intrare str. Zmeurei; 12:00 – Magazin Dorina; 12:15 – intersecție str. Potcoavei; 12:30 – intersecție str. Plopilor; 12:45 – zona Goaia – Cătănoiu.
Cătălin FIRCOIU
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți