7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. Doi șoferi, amendați și lăsați trei luni fără permisul auto după ce au condus cu viteză excesivă prin Slatina

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat miercuri, în intervalul orar 19:00 – 22:00, o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din municipiul Slatina, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat peste 70 de amenzi, în cuantum de aproximativ 20.000 de lei, și au reținut nouă permise de conducere. Două sunt ale unui oltean și un ilfovean, care conduceau cu viteză excesivă pe străzi din municipiul Slatina, ce au rămas pietoni pentru următoarele trei luni. În plus, au fost și sancționați contravențional.

În cadrul activității blitz, în jurul orei 20:00, polițiștii rutieri au depistat pe strada George Poboran, din municipiul Slatina, un autoturism ce circula cu viteza de 106 kilometri oe oră (km/h), pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din orașul Piatra Olt, județul Olt. Ulterior, adică doar cu zece minute mai târziu, la ora 20:10, oamenii legii au depistat pe strada Pitești, tot din Slatina, un autoturism ce circula cu viteza de 103 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Mașina a fost oprită, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din orașul Bragadiru, județul Ilfov.

Ambii tineri au fost amendați, iar ca măsură complementară polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-le eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați nu mai puțin de 24 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 78 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut nouă permise de conducere și șase certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Sursa citată mai spune că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți