13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Prima producție de struguri de masă, produși în solar la Scărișoara, scoși la vânzare

- Advertisement -

Un cetățean din comuna olteană Scărișoara a cultivat viță de vie în solar, printr-un proiect demarat împreună cu Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, iar primii struguri din recolta proprie au fost deja scoși la vânzare la evenimentul „Paradisul Cireșelor”, care s-a desfășurat în Pepinierele Roman din localitatea Coșereni, județul Ialomița.

A avut loc în weekend, prima recoltă de struguri de masă produși în România, în solarii cu încălzire, aparținându-i permierului Gheorghe Domnicu, președinte al Cooperativei Agricole „Dragostea de Legume” Scărișoara.

Ideea de a avea struguri produși în solar a venit în urmă cu doi ani. Acum, au început să se coacă la sfârșitul lunii mai, iar săptămâna trecută s-au recoltat primele cantități.

„În 2021, împreună cu colegul și prietenul meu Domnicu Gheorghe, din Scărișoara, județul Olt, am luat decizia de a cultiva viță de vie, soiuri de masă, în solar, un proiect ambițios pentru amîndoi, dar chiar dacă suntem în faza de pionerat, rezultatele încep să apară. «Gheorghiță» a cultivat o parte din aceste delicioase soiuri în solariile cu încălzire, iar acum a început recoltatul strugurilor. Au început să se coacă de la sfârșitul lunii mai, iar din data de 5 iunie s-au recoltat primele cantități (…)”, a declarat Ion Păunel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți