15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Stadiul lucrărilor finalizate pe DN 6 – E 70 Alexandria – Craiova, lotul care tranzitează județul Olt, a ajuns la 35 la sută

- Advertisement -

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a fost prezent marți, 13 iunie, pe Lotul 2 al Drumului Național (DN) 6 – European (E) 70 Alexandria – Craiova, care tranzitează județul Olt între comunele Mihăești și Drăghiceni și se află în plin proces de modernizare. Stadiul lucrărilor a ajuns la 35%, iar pe șantier sunt mobilizați la această dată aproape 300 de muncitori și aproximativ 200 de utilaje.

„Am convocat pe șantierul DN 6 o ședință cu reprezentanții antreprenorului, reprezentanții firmei care asigură dirigenția de șantier și cu domnul Cosmin Călin, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, în care am discutat care sunt modalitățile optime de a sprijini și presa constructorul în desfășurarea lucrărilor de modernizare de pe toate zonele șantierului, pe tronsonul de drum cuprins între Alexandria și Craiova (Lot 2). Stadiul acestora a ajuns la 35 la sută”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

În prezent, la podul rutier peste râul Olt, zona comunei Stoenești, se execută lucrări de betonare a șapei, sablare și vopsire a tablierului metalic aferent uneia dintre deschideri.

„S-au turnat straturile de balast și de bază din mixtură asfaltică în zona intersecției DC 150 cu comuna Drăghiceni; se execută lucrări de amenajare a drumurilor laterale, prin săpături, montare tuburi, betonare podețe și asfaltare; s-au executat lucrări de săpături pe o lungime de 18,34 kilimetri (km); s-au turnat 47.307/126.000 tone (24,24 km) de mixtură asfaltică AB 31.5 (stratul de bază); s-au turnat 25.000/64.000 tone (20 km) de mixtură asfaltică BAD 22.4 (stratul de legătură); s-au așternut 8.108 metri cubi de strat de formă din balast din totalul de 33.000 metri cubi; s-au așternut 14.369 metri cubi de strat de fundație din balast din totalul de 64.000 metri cubi; s-au forat, armat și betonat 93 piloți din totalul de 237; s-au executat lucrări la infrastructura și suprastructura a 5 poduri; se execută lucrări de montare a rigolei carosabile; se execută lucrări de săpături și de structură rutieră pe casete începând de la km 132 până la km 155; se execută lucrări la toate podețele aferente acestui tronson de drum. Reabilitarea DN6 pe acest lot se desfășoară pe o lungime de 48 km, de la limita dintre județele Teleorman și Olt, până la limita dintre județele Olt și Dolj”, a mai spus Scrioșteanu.

Potrivit sursei citate, DN 6, pe sectorul Alexandria – Craiova, este cel mai important drum național din zona de sud a țării și face parte din rețeaua drumurilor cu trafic internațional, fiind catalogat ca Drum European (E 70).

Irinel Scrioșteanu a mai declarat că antreprenorul a promis finalizarea lucrărilor la carosabil până la sfârșitul anului 2023: „Antreprenorul promite să finalizeze lucrările la partea carosabilă până la sfârșitul acestui an, pentru a se putea circula fără restricții. În prezent, în șantier sunt mobilizați un număr de 297 muncitori și 193 utilaje. Mobilizarea antreprenorului este bună, iar dacă se păstrează ritmul actual, permite darea în trafic a acestui obiectiv de investiție până la sfârșitul acestui an”.

Potrivit contractului de execuție a lucrărilor, semnat în luna martie a anului 2022, în primul rând antreprenorul a stabilit să reabiliteze cu prioritate podului rutier de peste râul Olt de la Stoeneşti şi pasajele peste calea ferată de la Stoeneşti şi Caracal, aflate în stare avansată de degradare.

Lucrările pentru reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova, pe sectorul de drum ce traversează judeţul Olt între localitățile Mihăești și Drăghiceni, au început în a doua jumătate a lunii august anul trecut, vechiul contract de execuție a acestora fiind reziliat în anul 2012.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți