23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Arest la domiciliu pentru șoferul care a provocat accidentul de la Caracal, acum o săptămână

- Advertisement -

Bărbatul de 43 de ani, din municipiul Caracal, care în urmă cu o săptămână a provocat accidentul rutier pe Drumul Național 6 – European 70, în afara localității Caracal, este în arest la domiciliu. Acesta a fost reținut miercuri de polițiști în urma probatoriului administrat de procurorul de caz de la Parchetul Caracal, iar joi a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Caracal. Judecătorii au respins propunerea anchetatorilor de a-l aresta preventiv pe inculpat, însă decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată. 

Pe perioada arestului la domiciliu, șoferul care era băut bine la momentul producerii evenimentului și a băgat în spital doi tineri din orașul Drăgănești Olt trebuie să respecte mai multe măsuri, în caz de încălcare a acestora măsura preventivă putând fi înlocuită cu cea a arestului preventiv.

„(…) Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal privind luarea măsurii arestării preventive şi dispune luarea faţă de inculpatul (…), a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.06.2023 şi până la data de 14.07.2023, inclusiv. (…) Impune inculpatului să nu părăsească imobilul unde locuieşte, situat în Caracal, județul Olt, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, pe durata măsurii preventive. (…) Obligă inculpatul ca pe durata arestului la domiciliu să se supună următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu experţii judiciari şi cu martorii (…) şi (…). (…) Desemnează organul de poliţie în a cărui circumscripţie domiciliază inculpatul, respectiv Poliţia Municipiului Caracal – Compartimentul Supravegheri Judiciare cu supravegherea măsurii preventive şi a obligaţiilor impuse inculpatului. (…) Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…) Pe durata măsurii preventive, inculpatul poate părăsi imobilul situat în Caracal, la chemarea organelor judiciare. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau, după caz, de la comunicare, atât pentru inculpat, cât şi pentru procuror”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Caracal.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt s-au deplasat la fața locului atunci când a avut loc accidentul, pentru cercetări. Oamenii legii au constatat că șoferul era într-o stare avansată de ebrietate, rezultatul probelor de la spital arătând că acesta avea o alcoolemie de 2 miligrame pe litru în sânge, și chiar a fugit de la locul în care acesta s-a produs.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din orașul Drăgănești Olt. În urma accidentului, conducătorul auto din orașul Drăgănești Olt și un alt tânăr, în vârstă de 31 de ani, din aceeași localitate, pasager în autoturismul condus de acesta, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Municipal Caracal. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru tânărul de 23 de ani, iar pentru bărbatul de 43 de ani a rezultat o concentrație alcoolică de 1,17 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, precizau pe 9 iunie reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii au întocmit pe numele caracaleanului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți