19.2 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Noi cercetări arheologice în situl Reșca – Romula din Dobrosloveni

- Advertisement -

Muzeul Județean Olt transmite că de luni, 3 iulie, cu finanțarea Consiliului Județean Olt, prin Muzeul Județean Olt, încep cercetările arheologice sistematice de la Reșca – Romula, comuna Dobrosloveni, în Sectorul Fortificația Centrală.

Și Universitatea din București va finanța efectuarea unor cercetări geofizice și geomorfologice, acestea fiind programate în a doua parte a lunii iulie și în luna septembrie.

„Cercetările arheologice vor fi conduse de conferențiar universitar doctor Mircea Negru, din colectivul de cercetare făcând parte doctor Florin Ciulavu și doctor Mihaela Bleaoncă de la Muzeul Județean Olt, profesori de la Universitatea din București, cercetători de la Institutul de Arheologie «Vasile Pârvan» București”, se precizează într-un comunicat remis de Muzeul Județean Olt.

Potrivit sursei citate, Reșca – Romula din Dobrosloveni este cel mai mare centru urban roman din Oltenia și un sit arheologic de referință pentru cunoașterea epocii romane în regiunea Dunării de Jos. „Zona Fortificației Centrale este nominalizată pe Lista tentativă UNESCO, care cuprinde fortificațiile romane de pe limesul dacic”, mai arată reprezentanții instituției culturale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți