20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt va solicita finanţare de 50 milioane euro prin Programul Sănătate, pentru o clădire nouă de spital

- Advertisement -

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a aprobat joi un proiect pentru construcţia unei noi clădiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în valoare de circa 50 milioane euro, pentru care va solicita finanţare printr-un program derulat de Ministerul Sănătăţii şi Banca Europeană de Investiţii, a declarat preşedintele forului, Marius Oprescu.

Noua clădire ar urma să fie construită pe locul actualului pavilion în care funcţionează Secţia Boli Infecţioase. Clădirea în care funcţionează secţia Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, veche de 80 de ani, necorespunzătoare standardelor actuale şi încadrată în clasa II de risc seismic, va fi demolată şi în locul ei va fi construită una nouă, cu şase etaje şi heliport.

„În ceea ce priveşte corpul nou de la Boli Infecţioase astăzi am aprobat o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care am definitivat forma acelui proiect. Deja a fost lansată măsura, este vorba despre un program lansat de Ministerul Sănătăţii împreună cu Banca Europeană de Investiţii. Acolo noi vrem să demolăm corpul vechi de clădire al Secţiei Infecţioase şi pe locul lui să facem o clădire nouă, cu subsol, parter şi şase etaje, de asemenea, deasupra lui va fi un heliport. E un proiect de aproximativ 50 de milioane de euro”, a precizat preşedintele CJ Olt.

Consiliul Judeţean a mai aprobat joi şi un proiect pentru digitalizarea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru care se va solicita finanţare prin PNRR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți