17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Pompierii din cadrul ISU Olt au verificat hidranții din Slatina. O treime dintre ei sunt nefuncționali

- Advertisement -

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au realizat recent un control în Slatina, care a constat în verificarea stării hidranților după ce în timpul unui incendiu care a avut loc în municipiu s-a constatat că unul dintre aceștia nu nefuncționa, misiunea lor de stingere a focului îngreunându-se. În cadrul conferinței de presă de joi, 5 octombrie 2023, prefectul de Olt Mario De Mezzo a prezentat rezultatele preliminare ale acestui control, în urma căruia s-a stabilit că o treime dintre hidranții din Slatina sunt nefuncționali din diverse motive. 

Până la finalul zilei de miercuri, 4 octombrie, raportul ISU indica faptul că au fost verificați 227 de hidranți, 151 erau funcționali, iar 76 nefuncționali.

Dintre cei nefuncționali, potrivit datelor prezentate de reprezentantul Guvernului în teritoriu, 48 sunt pe rețele de apă vechi, care nu mai funcționează. ISU a solicitat Companiei de Apă Olt să-i elimine din teren, dar și din evidențe. Totodată, 28 de hidranți nu sunt conectați la apă sau au defecțiuni la sistemele de închidere/deschidere. Pentru aceste cazuri, pompierii au dispus repararea acestora, iar până acum s-au reparat patru.

„Hidranții nefuncționali reprezintă o treime din totalul celor verificați! (…) Am solicitat urgent, prin colegii de la ISU, atât repararea hidranților nefuncționali, cât și actualizarea hărții hidranților. Este vital ca pompierii să aibă o hartă corectă, la zi, pentru a ști pe ce resurse se pot baza și pentru a nu le fi îngreunată  intervenția, de care de multe ori depind vieți”, a declarat prefectul De Mezzo.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți