21.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 600 de locuitori de pe strada Eugen Ionescu din Slatina, fără gaze naturale din cauza unei avarii

- Advertisement -

Distrigaz Sud Rețele a transmis luni, 30 octombrie, că, în urma unei avarii produse asupra rețelei de distribuție a gazelor naturale de un agent economic terț, a fost luată măsura sistării alimentării cu gaze naturale în cursul acestei zile, începând cu ora 11:30, pe strada Eugen Ionescu, din municipiul Slatina. Astfel, a fost sistată alimentarea cu gaze naturale pentru aproape 600 de clienți casnici și non-casnici.

Slătinenii afectați vor avea din nou gaze naturale la aragaze sau la centralele termice începând cu ora 18:00 a aceleiași zile.

„Echipele Distrigaz Sud Rețele sunt în teren și fac toate demersurile necesare pentru remedierea avariei în cel mai scurt timp posibil. Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați se va face în cursul zilei începând cu ora 18:00. Facem precizarea că această acțiune se realizează pentru fiecare client în parte și este condiționată de prezența clienților la domiciliu. Menționăm, de asemenea, faptul că, potrivit legislației în vigoare, în zona de protecție a rețelelor de distribuție a gazelor naturale nu este permisă săpătura mecanizată, aceasta putându-se efectua exclusiv manual.  De asemenea, companiile care efectuează lucrări în carosabil ce pot afecta reţeaua de distribuţie a gazelor naturale au obligaţia să solicite un aviz tehnic şi consultanţă tehnică din partea Distrigaz Sud Reţele tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situații”, arată Distrigaz.

Sursa citată mai spune că după reluarea alimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, aceștia sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale. Dacă mirosul de gaze din încăperi persistă, în ciuda respectării acestor măsuri, slătinenii afectați de sistarea alimentării cu gaze naturale pot apela numărul 021.9281, dedicat situațiilor de urgență.

Sursă foto: noi.md

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți