19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită, de astăzi, să preia guvernarea locală, cu oameni competenți”

- Advertisement -

Deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, alături de liberalul Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina, și Marian Vasile, primar al comunei Studina și prim-vicepreședinte al PNL Olt, au susținut în dimineața zilei de vineri, 12 iulie, la sediul din Slatina al formațiunii politice, o conferință de presă în cadrul căreia au adus în discuție ultimele evenimente în care actualul executiv al urbei este implicat. Și anume scandalul mediatic conform căruia Emil Moț, primarul Slatinei, ar fi implicat într-un dosar ce vizează traficul de droguri.

Dezvăluirile au fost făcute publice pe postul de televiziune de știri Realitatea Plus în seara zilei de 9 iulie, iar ziua următoare Emil Moț anunța că va demisiona din funcția de primar al Slatinei, motivând că a luat această decizie „pentru a stopa presiunile constante ale PNL”, spunând în postarea pe care făcută pe pagina oficială de Facebook a Primăriei că va renunța și la calitatea de membru al PSD, dar și faptul că cei doi viceprimari social democrați, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, vor demisiona de asemenea. La scurt timp aveau să-și anunțe demisia și Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt, și directorul adjunct Vasile Covaciu.

„(…) Așa cum ați văzut și dumneavoastră, atât primarul încă în funcție, cât și viceprimarii, au anunțat pe rețelele de socializare personale, cât și pe pagina oficială a instituției, că își vor înainta demisiile din funcții. (…) Toodată, ați văzut că și-au înaintat demisiile și cei doi directori, general și adjunct, de la Compania de Apă. (…) Suntem aici pentru a lămuri și a găsi răspunsuri la diversele întrebări care s-au ridicat în ultimele zile în spațiul public vizavi de ceea ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu executivul Primăriei Slatina. (…) Discutăm despre acest aspect, luând în calcul că acești oameni care au spus că vor face acest gest, îl vor și face. Ne așteptăm să se întâmple acest lucru, există posibilitatea firească ca la un moment dat să nu se întâmple, dar în situația normală în care s-ar întâmpla aceste lucruri, vrem să vă spunem care sunt pașii pe care Partidul Național Liberal și primarul ales al Slatinei îi vor face în următoarea perioadă (…)”, a spus președintele PNL Olt.

La rândul său, Marian Vasile, prim-vicepreședinte al PNL Olt, a adăugat: „(…) Cred că nici măcar nu mai contează de ce au luat această decizie, dacă a fost un act de curaj, un act de demnitate sau dacă a fost o strategie, o impunere, așa voci sunt destule care tot fac speculații legat de modul în care au ales să iasă din scenă cei care conduc astăzi Primăria Slatina. Din punctul meu de vedere, nu îmi fac nicio grijă pentru ceea ce urmează, pentru că am încredere deplină în Mario De Mezzo și în toți cei care sunt alături de el, și cred că este o etapă mai scurtă prin care Slatina poate să intre într-o normalitate (…)”.

Mario De Mezzo, primarul ales al Slatinei, a ținut să spună că motivul anunțării demisiilor nu este acela al unei tranziții line.

„(…) Motivul real nu este acela al unei tranziții line. Dacă motivul real ar fi fost acela al unei tranziții line, acest lucru s-ar fi întâmplat acum o lună, când au pierdut alegerile și când 15.317 oameni i-au trimis acasă, și nu s-ar fi întâmplat a doua zi după o emisiune incendiară a doamnei Anca Alexandrescu la Realitatea, în care a fost demsacată o rețea, care merge mult mai adânc și a fost demascată o caracatiță mult mai mari decât mulți dintre slătineni s-au gândit. (…) Faptul că primarul în funcție și-a dat demisia și din PSD este cea mai bună dovadă că motivul demisiei sunt dezvăluirile de la Realitatea Plus și nu această scuză jalnică a unei tranziții (…). Pleacă acasă în urma scandalului monstruos pe care l-au generat la nivel național și eu aș recomnda să stăm cu ochii pe televizoare pentru că sunt convins că nu se va încheia aici. Slatina a fost târâtă într-unul dintre cele mai mari scandaluri de droguri și nu de mine, și de administrația locală, de domnul acela care și-a dat demisia de la CAO, Ușurelu, și de celălalt domn, socrul actualului primar. Sunt convins că motivul tuturor demisiilor este exact acesta, scandalul în care ei au târât Slatina (…)”, a spus De Mezzo.

Primarul ales a ținut să spună ce se va întâmpla în continuare și dacă cei de la Primărie vor merge până la capăt cu aceste demisii.

„Dacă echipa perdantă, de la primărie va merge până la capăt cu aceste demisii, echipa PNL Slatina este pregătită, de astăzi, să preia guvernarea locală, cu oameni competenți și care, cu adevărat, să asigure o tranziție, până la investirea mea în funcția de primar, în toamnă. Dacă se va întâmpla acest lucru, și aș vrea să fiu foarte clar, misiunea administrației locale de tranziție va fi exact aceasta: să asigure, pentru următoarele trei luni, o stare de normalitate, să pregătească terenul pentru investirea mea și pentru câteva proiecte mari, pe care eu le-am anunțat și pe care aș vrea să le implementez chiar din prima lună de mandat și să asigure funcționarea primăriei într-o stare de normalitate, fără a se arunca în achiziții, investiții și recepții majore etc. Va fi, exact așa cum am spus, o guvernare locală de tranziție, de pregătire a terenului pentru momentul în care voi fi investit. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vom face în acest mandat de tranziție, dacă se va întâmpla, este un audit pe mai multe ramuri: financiar, resurse umane, procese juridice, prin care, cu siguranță, îi vom informa și pe slătineni, dar și autoritățile abilitate, în cazul în care vom găsi nereguli (…)”, a subliniat Mario De Mezzo.

Cum sunt vehiculate unele nume din rândul consilieri locali care pot fi posibili viceprimari ai Slatinei, unul dintre ei urmând să aibă și atribuții de primar, primarul liberal ales nu a nominalizat pe nimeni, spunând că nu este necesară o expunere a acestora, având în vedere că demisiile primarului și a celor doi viceprimari social democrați în funcție nu au fost depuse scriptic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți