13.9 C
Slatina
luni,31 martie,2025

Ultimele Articole

IGPR: 25 de acțiuni împotriva criminalității organizate – desfășurate joi

- Advertisement -

Poliția Română a derulat, joi, 25 de acțiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 84 de percheziții domiciliare pentru destructurarea unor grupări infracționale și combaterea unor fapte grave care afectează siguranța publică.

‘Investigațiile au fost derulate în dosare penale ce au ca obiect criminalitatea organizată, infracțiuni economice și judiciare, precum și fapte ce pun în pericol ordinea și liniștea publică. Prin aceste acțiuni, Poliția Română își reafirmă angajamentul de a preveni și combate activ fenomenul infracțional, protejând astfel drepturile și siguranța cetățenilor’, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur, într-o declarație la sediul Centrului de Informare și Relații Publice al IGPR.

În cadrul cooperării polițienești la nivel european între statele membre Schengen, au fost derulate două acțiuni împotriva traficului de persoane și evaziunii fiscale.

‘Ieri, 26 martie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au efectuat patru percheziții domiciliare, în orașul Tălmaciu, județul Sibiu. Acestea au vizat locuințele unor persoane cercetate pentru trafic de persoane și evaziune fiscală’, a declarat Ghebaur.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui Ordin European de Anchetă, la solicitarea autorităților judiciare din Belgia, care investighează exploatarea prin muncă și nerespectarea condițiilor de angajare a mai multor cetățeni români, pe teritoriul belgian.

Ancheta a relevat că mai multe persoane, de naționalitate belgiană și română, utilizând societăți comerciale din domeniul curățeniei, ar fi recrutat și obligat, în mod ilegal, mai mulți muncitori să lucreze în condiții de exploatare. Victimele erau forțate să muncească între 340 și 360 de ore pe lună, fiind constrânse să cedeze o mare parte din salariul obținut.

Prejudiciul cauzat prin angajarea fictivă și plata informală a forței de muncă a fost estimat la aproximativ 316.000 de euro, reprezentând contribuții sociale neplătite și profitul obținut ilegal de către suspecți.

De asemenea, joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Bărbulești. Acțiunea a fost realizată în baza unui Ordin European de Anchetă emis de autoritățile judiciare bulgare, într-un dosar privind infracțiunea de furt calificat, a mai spus oficialul IGPR.

Cei trei suspecți, domiciliați în Bărbulești, sunt cercetați pentru implicarea într-un furt comis în ianuarie, când din sediul unei societăți comerciale din Bulgaria au fost sustrase bunuri în valoare de aproximativ 763.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 3.300 de euro, sumă ce ar putea proveni din valorificarea bunurilor furate, în special telefoane mobile.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Naționale a Republicii Bulgaria, alături de structurile specializate ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, inclusiv Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți