23.9 C
Slatina
duminică,3 august,2025

Ultimele Articole

Comisarii ANPC au dat amenzi de 800.000 lei pe Litoral în această săptămână

- Advertisement -

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 800.000 lei pe Litoral în această săptămână și au dispus oprirea prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 29 de operatori economici, în urma neregulilor descoperite în timpul controalelor.

În perioada 28 iulie – 2 august, comisarii ANPC, care activează în cadrul Comandamentului Litoral 2025, au desfășurat 205 acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în domeniu, în stațiunile de pe litoralul românesc.

‘Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancțiuni: 166 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 800.000 lei; 103 avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 60.000 lei; oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de aproximativ 80.000 lei; oprirea prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 29 de operatori economici’, se arată într-un comunicat al instituției.

Principalele abateri identificate au fost comercializarea unor produse periculoase, precum ‘kendama’, care pot prezenta riscuri de accidentare fizică și a unor tatuaje care pot prezenta riscuri precum sensibilizarea pielii și apariția reacțiilor alergice.

De asemenea, au mai fost constatate nereguli constând în prestarea serviciilor în spații neautorizate, lipsa verificării metrologice a mijloacelor de măsurare utilizate, lipsa afișării certificatului de clasificare/ înregistrare în spațiile de cazare, confort și siguranță necorespunzătoare în camerele destinate turiștilor (lenjerii/perne/saltele neigienizate, neconforme, grupuri sanitare cu depuneri grosiere de impurități).

În sectorul alimentar, comisarii au descoperit comercializarea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare și caracterizare, condiții necorespunzătoare de depozitare și păstrare a produselor alimentare, comercializarea unor produse alimentare de origine vegetală cu modificări organoleptice, improprii consumului uman, utilizarea echipamentelor/ustensilelor cu grad ridicat de uzură și depuneri grosiere de gheață și lipsa menționării substanțelor cu potențial alergen în produsele alimentare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți