17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Reuniune de proiect in Turcia

- Advertisement -

Proiectul este finantat din fonduri europene, prin Programul de invatare pe Tot Parcursul Vietii, al Comisiei Europene – Programul Sectorial Comenius. Partenerii in acest proiect sunt: Polonia (tara coordonatoare), Romania, Ungaria, Letonia, Turcia.
in primul an de proiect, profesorii si elevii au participat la trei reuniuni de proiect in urmatoarele tari: Polonia, Ungaria si Letonia. Proiectul isi propune sa stimuleze interesul elevilor pentru traditiile si tendintele moderne din teatru, pentru arta de a interpreta diverse roluri, sa identifice asemanarile si deosebirile dintre traditiile teatrale ale fiecarei natiuni, sa realizeze un spectacol de Craciun in limba engleza (cu exceptia Turciei, care a pus in scena o alta sarbatoare) si sa creeze o piesa de teatru in limba engleza (diferita pentru fiecare natiune, dar avand aceeasi tema). Rezultatul final al proiectului va consta intr-un spectacol de teatru comun.
in perioada 14 – 18 noiembrie a avut loc reuniunea de proiect de la Istanbul, Turcia, la care au participat patru cadre didactice – directorul Colegiului, prof. Stroe Georgeta, coordonatorul proiectului – prof. Mirescu Mihaela, prof. Maican Denisa, prof. Delurintu Carmen si sapte elevi ai Colegiului din clasele a X-a si a XI-a. Activitatile desfasurate in cadrul scolii Yesilkoy Anadolu Lisesi au fost interesante si atractive. Elevii au invatat despre teatrul turc, participand la ateliere de teatru conduse de actorul profesionist Serkan Altintas, au urmarit prezentarile power point despre activitatile din primul an de proiect, din fiecare scoala, au realizat masti de teatru. Totodata, s-a discutat scenariul piesei comune Nothing personal, scris in 5 acte in lunile septembrie-octombrie 2011 si s-au facut modificarile necesare propuse de fiecare tara partenera. Pe langa activitatile legate de tematica proiectului, elevii au avut parte si de activitati culturale: prezentari power point despre scoala partenera si despre orasul Istanbul, au vizitat muzee si Palatul Topkapi, au invatat sa utilizeze culorile in cadrul atelierului de arta Ebru si dansuri traditionale din fiecare tara, s-au costumat in personajul preferat dintr-un film, o piesa de teatru sau din benzile desenate. Elevii si cadrele didactice au vizionat piesa de teatru Dentistul din Est, scrisa de dramaturgul Hagop Baronyan, la unul dintre cele mai bune teatre din Istanbul H. Muhsin Ertugrul.
Foarte importanta a fost reuniunea coordonatorilor si a elevilor din tarile partenere, unde s-a discutat scenariul piesei Nothing personal. Piesa a fost scrisa de elevii din cele cinci tari partenere si va fi jucata atat in scolile partenere, antrenand un numar mare de elevi, cat si la ultima reuniune de proiect de la Varsovia, Polonia, unde elevii vor avea posibilitatea sa-si exprime competentele de limba engleza si cele artistice prin interactiunea cu elevii din tarile partenere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți