Salariaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt şi ai Casei Judeţene de Pensii Olt au continuat marţi protestele faţă de măsurile luate de guvern pentru reducerea deficitului bugetar şi faţă de o decizie a CCR care limitează drepturile angajaţilor.
„Am ieşit astăzi (marți n.r.) la proteste şi pentru că am aflat de decizia CCR care ne îngrădeşte dreptul la grevă, nu mai avem voie să facem grevă, nu mai suntem întrebaţi despre reducerile de salarii, suntem sclavi pe plantaţie. Este un protest spontan, dar nu au fost întrerupte relaţiile cu publicul”, a spus reprezentantul în judeţul Olt al Sindicatului Naţional al Salariaţilor din Casele Teritoriale de Pensii, Eugen Florescu.
Angajaţii de la Administraţia Finanţelor Publice Olt au protestat pentru a doua săptămână consecutiv, nemulţumiţi de reducerea veniturilor. Totodată, ei au semnalat şi nemulţumiri legate de apariţia de întârzieri în achiziţia de servicii care ajung uneori să fie plătite de angajaţi.
„La noi, în regiunea Craiova, spre deosebire de alte regiuni, sunt întârzieri în achiziţia de servicii de curăţenie, câteodată se întârzia cu achiziţia la servicii de pază, altădată mai avem probleme cu reparaţia lifturilor, care întârzie câteva luni, pe care noi a trebuit să le susţinem din propriile buzunare. Mai avem probleme cu rechizitele, cu imprimantele, cu tonerele şi toate aceste elemente de birotică pe care trebuie să le achiziţionăm din propriile buzunare. Nu mi se pare normal să facem asta, cred că unitatea ar trebui să le asigure. Nu am identificat clar unde este problema, ori se intenţionează economii mascate, prin întârzieri la achiziţii, poate chiar şi RCA-uri, anvelope în unele cazuri, chiar şi inspecţii tehnice şi combustibil sunt plătite de salariaţi ca să poată să circule, deci sunt multe probleme legate de finanţare. Suntem în a doua săptămână de proteste şi am făcut demersuri pentru organizarea unui protest mai mare, la Bucureşti”, a afirmat Dan Dumitraşcu, lider sindical în cadrul Sindfisc.